tirsdag 9. april 2013

Perletårnet & SWFC

Perletåret (Oriental Pearl Tower) er eit av dei finaste bymerka i Shanghai synest eg. Dette tårnet set prikken over i'en. Det er eit fjernsynstårn, som ligg ytterst på Lujiazui på Pudong like ved Hauangpuelva. Byggestart var i 1991, og stod ferdig i 1995. Perletårnet har tre utsiktsetasjar som blir kalla rommodular. Den første utsikten er på 90 meter, den andre er på 263 meter, medan den høgaste er på 350 meter. Sjølve tårnet er på heile 468 meter høgt. På 267 meters høgde finst det ein dreierestaurant som er veldig fin å få seg ein betre middag i. Ellers har tårnet utstillingslokaler, kjøpesenter og hotell, 5D kino, leikeanlegg, mindre restauranter og gjennomsiktig golv utandørs på 263 meters høgde. I sokkelen på tårnet er det eit museum som er via til Shanghai sin historie. Alt dette er verdt å få med seg, og ein kan fint bruke 2 timar her.



Eg og Randi kjøpte billett til toppen. Det eg syntest toppa det heile var utsikten, og spesiellt når vi stod ute på det gjennomsiktige golvet utandørs, 263 meter over bakken. Det var veldig spesiellt å gå ut på dette golvet, og det blei små skritt ut i starten. Det var heller ikkje lenge vi orka å stå der ute, men nokon bilder fekk vi tida til... 



Neste på programmet var akrobatikk showet "Era". Utruleg fasinerande å sjå kor dyktige akrobatane er, og på den kroppsbeherskelsen dei har. Spesiellt bra var motorsykkel køyring inni ei kule, med opptil 10 sykler samtidig. Må opplevast, vanskeleg å forklare :) Showet er blitt kåra til det beste i Kina, og i tillegg blir showet halden i USA. 


Legg ved ein link av showet dersom nokon er inressert. http://www.youtube.com/watch?v=Gp1sp_PVJSw

Nedanfor viser Shanghai sin noverande høgaste bygning som eg og Randi var oppe i siste dagen. Den heiter Shanghai World Financial Center og ligg også på Pudong sida av byen. Skyskraper er på heile 492 meter, har 101 etasjer og bygd i 2008. I tillegg til kontor, konferanserom o.l, er skyskraperen eit hotell og har shopping senter i 1. etg. Når vi kom på toppen, var det ei fantastisk utsikt som møtte oss, som vises på det andre bildet under. Bygget er som ein ser på bilete, ein glas bygning, og på toppen var det moglegheit for å sjå rett ned på gata i midten av bygningen, akkurat slik som i perletårnet, berre innandørs. 



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar