søndag 10. mars 2013

Gudstjeneste i "Green Valley"

Søndag er dagen for gudstjeneste heime i Norge, og det er heller ingen unntak her i Shanghai. Eg, Arna, Solveig, Fredrik og Emma (norsk veninde som studerer teater her i Shanghai) drog til "Green Valley", som er eit nydeleg villa område like utanfor bykjerna. Her bur mange norske og skandinaviske familiar.

Inne på området er det ein stor bygning der det mellom anna er resepsjon, butikk, restaurant og ulike arangemang rom. Eitt av desse romma blei i dag nytta til å halda gudstjeneste. Denne blei halden av sjømannsprest Steinar Rishaug frå Ørsta. Dette i samarbeid med KlubbNorgeShanghai. Det var ei fin gudstjeneste med fokus på påsken, som vist på bilete under.

Folk stilte opp med bakevarer som var til kyrkjekaffien etter gudstjenesta. Dette passa meg midt i blinken. Norske vafler og boller var ikkje feil. Det var veldig kjekt å prate med andre norske som var der.

Ei jente som gjore stort inntrykk på meg var 17 år gamle Martine Arvesen. Ho drog til Shanghai, som einaste utvekslingsstudent frå Norge, starta på kinesisk skule med berre kinesera og bur hjå ein kinesisk familie. Det var mykje utfordringar for ho i starten, og då spesiellt mtp språket. Ingen i familien hennar kunne prate engelsk. Alt gjekk på kinesisk og fingerspråk. Ho fortalde at dusjing er lov ein gang i veka, maten er ris og nudler samt strenge reglar. Ho slo meg som ei svært tøff jente, og verka mykje eldre enn sine 17 år. Viser til bloggen hennar dersom nokon er intressert. Mykje spennande lesing !!! www.martinearvesen.blogg.no


                                                       Sjømannspresten Steinar Rishaug


                                                      Emma i gatene til "Green Valley"


                                                              Villaer i  "Green Valley"

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar